Întrebări frecvente

Incercam sa va raspundem in aceasta pagina de site celor mai frecvente intrebari puse de utilizatorii acestor produse.

Tagatesse este un indulcitor natural ideal, care poate fi folosit pentru a prepara si a gati feluri de mancare fara zahar, indiferent daca sunt fierbinti sau reci. Acest indulcitor de masa este potrivit persoanelelor cu diabet de tip I si II precum si persoanelor care sufera de obezitate, pentru cei care doresc sa slabeasca sau care pur și simplu, doresc o alternativa a zaharului,
Tagatesse se poate achizitiona direct de la societatea noastra prin e-mail sau telefon:
Mobil: +40 0743 244 178
E-mail: comenzi@fara-gluten.ro sau comenzi@indulcitor-natural.ro
Tagatesse poate fi achizitionat sub toate tipurile de forme si ambalare. Puteti avea la indemana gustul natural al Tagatesse in orice moment al zilei: sub forma de dispenser convenabil (100 de comprimate), batoane pentru cafea (25 x 2,5 g) sau in pachete mari de 500g. O rezerva de 500 de comprimate va permite sa reincarcati dispenserul !
Tagatesse are multiple avantaje:
- Este excelent pentru gatit si copt,
- Gust placut (fara postgust chimic),
- Potrivit deasemenea celor cu diabet,
- Continut redus de calorii,
- Bogat in fibre.
Tagatesse este rezistent la temperaturi si prin urmare, foarte potrivit la prepararea deserturilor delicioase si feluri de mancare. Acest indulcitor de masa poate fi folosit in preparatele reci sau fierbinti: in bauturile calzi, presarat pe fructe, in iaurt, ... pe scurt: in tot ceea ce de obicei puneti zahar!
Tagatesse este foarte usor de utilizat si de dozat: pur si simplu injumatatiti cantitatea de zahar necesar in mod normal. De exemplu, 200g de zahar clasic folosit la o prajitura, 100g de Tagatesse este suficient.
Tagatesse este adecvat in special pentru cei care doresc sau trebuie sa evite consumul de zahar. Tagatoza, care este ingredientul de baza al Tagatesse are un indice glicemic practic nul (indicele glicemic al tagatoza = 2). Efectul sau asupra nivelului de zahar din sange este inexistent. Indicele glicemic al Tagatesse este de 7,5. Un studiu realizat de Universitatea din Maryland (1999) a constatat ca ingerarea de 75g de tagatoza nu implica in nici un fel o crestere a nivelului de zahar in sange, nici persoanelor sanatose, nici persoanelor cu diabet. Ulterior, aceste rezultate au fost confirmate de un studiu al Departamentului de Nutritie Umana, de la Universitatea din Copenhaga. Prin urmare, cu Tagatesse, diabeticii poate urma o dieta echilibrata hipocalorica, in acelasi timp savurand produse dulci.
Tagatesse este adecvat pentru toti cei care doresc sau este necesar sa evite consumul de zahar, gluten si lactoza. Tagatesse nu contine gluten sau lactoza si prin urmare, se poate consuma in dieta fara gluten.
Desi tagatoza, care este ingredientul de baza al Tagatesse, este extrasa din glucidele prezente in lapte, prin procedura finala devine complet fara lactoza. Produsul este intotdeauna tratat in asa fel incat toate cristalele de tagatose nu mai contin absolut nici cea mai mica urma de lactoza sau glucoza.
Tagatesse contine 20% de fibre care contribuie la o flora intestinala sanatoasa. Mai mult decat atat, tagatoza are un efect probiotic natural asupra intestinelor noastre. Dar la copii de varsta frageda, flora intestinala nu este inca dezvoltata la fel de bine ca la adulti, astfel incat efectul probiotic poate fi problematic. Deci este de preferat , copii sub 3 ani sa nu consume Tagatesse.
In formula completa, Tagatesse poate fi folosit pentru tot feluri de lucruri ( la prepararea si gatirea a tot feluri de mancaruri, in bauturi calde, in iaurt, pe fructe, ...) pentru ca are gust de zahar si se poate folosi la gatit, deoarece este un indulcitor de masa. La alti indulcitori, posibilitatile de utilizare sunt mai limitate, in special in masura in care acesti indulcitorii nu sunt de masa sau, ca gustul lor se preteaza mai putin. In ceea ce priveste indulcitorii intensifi, este necesar sa se adauge un procent mic pentru a indulci produsul. Acest lucru inseamna ca nu poate fi folosit ca un indulcitor in vrac eficient in locul zaharului pentru copt (care necesita o cantitate semnificativa de zahar sau indulcitor in chestiunile de volum).
Tagatesse este un indulcitor de masa pe baza de tagatoza. Tagatoza este un zahar natural obtinut din lactoza (glucida prezenta in lapte). Produsul finit nu contine nici cea mai mica urma de lactoza sau glucoza. Tagatoza este potrivita in special in aplicatiile industriale, dar nu este comercializata in starea sa pura, deoarece nu este posibil sa se gateasca sau sa se coaca mancaruri cu acest produs. Intr-adevar, cu tagatoza pura, veti obtine o prajitura, care va avea o culoare prea inchisa la exterior si probabil necoapta in interior. Acest fapt se datorează efectului de caramelizare a tagatozei. Tagatesse este intr-adevar o alternativa ideala pentru zahar cu care se poate prepara cu usurinta mancaruri si deserturi delicioase (fie calde sau reci).
Tagatoza este un zahar natural extras din lactoza ( = glucida prezenta in lapte). Prin hidroliza, lactoza este impartita in glucoza si galactoza. Galactoza este apoi retransformata in tagatoza, printr-un procedeu enzimatic. Printr-o procedura finala de purificare se obtine o structura frumoasa cristalina de culoare alba cu un gust natural delicios. Cristalele de tagatoza obtinute la final nu mai prezinta nici o urma de lactoza sau glucoza. Tagatoza este prezenta, de asemenea, in mod natural, in anumite tipuri de fructe si produse lactate.
- Tagatoza este rezistenta la temperatura ridicata,
- Valoarea sa calorica este de numai 1,5 kcal/g. Zaharul clasic are o valoare calorica de 4 kcal/g.
- Gustul este comparabil zaharului clasic, fara gust artificial.
- Are efect probiotic care asigura echilibrul florei intestinale, contribuind astfel la o stare generala buna a sanatatii.
- Are indice glicemic aproape zero (indicele glicemic al tagatozei = 2). Efectul sau asupra nivelului zaharului din sange este inexistent. Un studiu realizat de Universitatea din Maryland (1999) releva ca ingerarea a 75 g de tagatoza nu implica in nici un fel o crestere a nivelului de zahar in sange la persoanele sanatoase, nici la cei cu diabet. Aceste rezultate au fost reconfirmate de un studiu al Departamentului de Nutritie Umana, al Universitatii din Copenhaga.
- Tagatoza nu provoaca crampe. Atunci cand persoanele non-diabetice incearca un produs indulcit cu maltitol, de exemplu, de multe ori sufera de crampe stomacale. De asemenea Tagatoza poate fi numit, un zahar bun pentru copii.
- Tagatose este 100% bun pentru dinti. Nu provoaca carii. Nu favorizeaza formarea cariilor dentare. Bacteriile prezente in gura nu pot fermenta acest zahar si, prin urmare, nu o pot utiliza pentru a supravietui si a se reproduce. Food & Drug Administration american, a autorizat ca aceasta informatie utila sa fie mentionata pe ambalaj, folosind logo-ul "Toothfriendly” - „prietenos cu dintii”.
Autoritatea sanitara mondiala JECFA -Joint Expert Committee on Food Additives, Comitetul de experti pentru aditivi alimentari, a studiat periculozitatea tagatozei in 2004. Ea a stabilit ca nu exista nici un motiv pentru a determina un aport nutritional recomandat pentru tagatoza. Prin urmare nu se aplica un aport nutritional recomandat. Nu se poate face ceva mai inofensiv in materie de produs alimentar. Acelasi principiu se aplica pentru Tagatesse care nu este supusa nici unui dozaj zilnic maximal.
Au fost efectuate studii aprofundate privind utilizarea, reactiile si efectele tagatozei. Tagatoza constituie o alternativa ideala la zahar sau alti indulcitori. În 1999, Food and Drug Administration ( FDA ) autoritatea americana responsabila pentru inspectia alimentelor si medicamente, serviciul responsabil de aprobare a produselor alimentare, a declarat ca ingredientul tagatoza este un ingredient absolut inofensiv. Aceasta constatare a fost, de asemenea, confirmata în 2007 de catre EFSA, Agenția Europeana pentru Siguranta Alimentara.
Principalul mijloc de apărare impotriva infectiilor fungice cauzate de Candida se gaseste in flora intestinala si bacterii intestinale benigne. Este foarte important sa avem un nivel de zahar stabil in sange.
Pentru aceste doua puncte, tagatoza ofera arme de aparare de talie:
tagatoza are un indice glicemic egal (sau aproape egal) cu zero si nu are nici un efect asupra nivelului de zahar din sange, de exemplu, efectul sau puternic probiotic hraneste si multiplica incredibil de rapid bacteriile bune intestinale, permitand astfel controlul Candidei.
Prin urmare utilizarea de tagatoza nu poate avea decat un efect pozitiv in lupta impotriva Candidei. Se recomanda totusi a se consulta un medic, deoarece este evident ca acesta va avea o mai buna viziune de profil medical al persoanei in cauza.
Intoleranta la fructoza se refera la doua probleme diferite: malabsorbtia fructozei si intoleranta ereditara la fructoza, doua conditii diferite din cauza caruia fructoza nu este bine tolerata. Fructoza in mod normal este asimilata de catre organism prin intestinul subtire . In cazul intolerantei ereditara la fructoza, ficatul nu are enzima care transforma fructoza in fructoza-1-fosfat, care ulterior intra in metabolism ca zaharurile simple. Fara aceasta enzima, fructoza-1-fosfat se acumuleaza in ficat, intestinul subtire si rinichi. Rezulta hipoglicemie, crampe intestinale severe si chiar insuficienta renala. Malabsorbtia fructozei este intoleranta la fructoza cea mai comuna si cea mai frecventa. Aceasta afectiune este comparabila cu intolerata la lactoza. Fructoza nu este absorbita de catre intestinul subtire, si este transportata in intestinul gros si fermentata rapid de catre flora intestinala, ceea ce provoaca gaze, crampe, si uneori, varsaturi si greata. Persoanele cu intoleranta ereditara la fructoza trebui sa evite tagatoza. Dar, pentru persoanele cu malabsorbtie la fructoza, tagatoza este o alternativa buna.
Tagatesse este un indulcitor de masa pe baza de tagatoza. Tagatoza este un zahar natural obtinut din lactoza (glucida prezenta in lapte). Produsul finit nu contine nici o urma de lactoza sau glucoza. Tagatoza este potrivita in special in aplicatii industriale, dar nu se comercializeaza in stare pura, deoarece nu este posibil sa se gateasca si sa se coaca mancaruri cu acest produs. Intr-adevar, cu tagatoza pura, veti obtine o prajitura, prea rumena la exterior si necoapta in interior. Acest fapt se datorează efectului de caramelizare dat de tagatoza. Tagatesse este intr-adevar o alternativa ideala a zaharului datorita careia se poate prepara cu multa usurinta mancaruri delicioase si deserturi calde sau reci.