PANETTONE FARA GLUTEN, FARA LACTOZA

Mod de preparare

Mod de preparare pentru 3 panettone a 500g:
Toate ingredientele se amesteca (cu exceptia stafidelor, coaja de (portocale, zaharul pudra) 5 min. cu mixerul la viteza minima apoi inca 5 min la viteza mare. Se adauga stafidele, coaja de portocale confiate si se amesteca inca 2 min. Se toarna aluatul in 3 tavi rotunde de 450g per 1 tava (forma modelata). Se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa la repaus 75/90 min (pana isi dubleaza volumul) la temperatura de 25/30°C. Se coace in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 45min. Dupa coacere se scoate din tava, cu ajutorul unui instrument din metal se desprinde de tava si se lasa la racit asezat pe un gratar pentru 4/5 ore apoi se pudreaza cu zaharul pudra.

Ingrediente

500g faina LP Low Protein
6 oua(300g)
300g zahar
200g margarina
150ml apa
50g drojdie proaspata
5g sare
250g stafide
100g coaja de portocale confiate
4 ml esenta de portocale
5g zahar pudra cu gust de vanilie.