PANETTONE FARA GLUTEN

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca ( cu exceptia stafidelor, coaja de portocala, zaharul pudra) 5 min.cu mixerul la viteza minima apoi inca 5 min la viteza mare. Se adauga stafidele , coaja de portocale cofiate si se amesteca inca 2 min. Se toarna aluatul in 3 tavi rotunde de 450g per 1 tava (forma modelata). Se acopera cu un prosop de bucatarie umed si se lasa la repaus 75/90 min (pana se dubleaza volumul) la temperatura de 25/30°C. Se coace in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 45min. dupa coacere se scoate din tava, cu ajutorul unui instrument din metal se desprinde de tava si se lasa la racit asezat pe un gratar pentru 4/5 ore apoi se pudreaza cu zaharul pudra.

Ingrediente

500g faina Fibrepan
6 oua (300g)
400g zahar
200g margarina sau unt
150 ml apa
50g
drojdie proaspata
5g sare
250g stafide
100g coaja de portocale confiate
4ml esenta de portocale
5g zahar pudra cu gust de vanilie