Pizza sau focaccia fara gluten, fara lactoza

Mod de preparare

Se pune apa in malaxor si se dizolva drojdia. Se adauga toate ingredientele. Amestecand la viteza medie pentru 5min pana se obtine un aluat omogen.

Pizza fara gluten, fara lactoza
Se intinde cu sucitorul o foaie din aluatul obtinut(cu mainile umede) de circa 1cm grosime,diametru 20cm.se unge usor cu ulei de masline adaugand suc de rosii dupa gust,si se pune in cuptorul preincalzit la 250°C pentru 25min. apoi se scoate si se adauga ingrediente dupa gust (mezeluri, muschi, ciuperci, ardei, ton ) apoi se repune in cuptor pentru 10/15min.

Focaccia fara gluten, fara lactoza:
Se intinde aluatul cu mainile umede de circa 3cm grosime, diametru 20cm. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei apoi se stropeste cu ulei de masline deasupra ,dupa gust se adauga masline, rosmarin apoi se lasa la repaus pana isi dubleaza volumul (doar dupa gust se poate adauga sare de mare). Inainte de a pune in cuptor se stropeste cu apa. Se coace in cuptorul preincalzit la 220°C pentru 30/35min.

Ingrediente

250g faina LP Low Protein
20g drojdie proaspata
25ml apa (37°C)
20ml ulei de masline
12g sare