TORT CU LEMONCREM FARA GLUTEN

Mod de preparare

1) Se inmoaie untul si se adauga impreuna cu toate ingredientele intr-un bol. Cu ajutorul mixerului se amesteca, la viteza minima, pana se obtine un aluat pufos si omogen (circa 6 minute), alternativ se poate omogeniza cu mana;
2) aluatul se acopera si se lasa la repaus pentru 20 minute in frigider (compozitia trebuie sa fie rece);
3) cu sucitorul se intinde pana se obtine o foaie de 0,5 cm grosime iar apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt (diametru de 30 cm), acoperind si peretii tavi cu foaie de aluat. Intr-un vas se amesteca Cocco (Farmo Pronto Cocco) cu telul pentru 10 minute pana ce se absoarbe apa si se lasa la repaus pentru 20-30 minute;
4) Intr-un vas se pun Lemoncrem, apa si oul. Se amesteca bine cu telul si se lasa la repaus 10 minute.
5) Peste foaia din tava se toarna crema preparata din Lemoncrem.
6) Se pune la cuptor, la 180° C, pentru circa 30 minute. Se lasa la racit si se orneaza cu cateva feli de lamaie.

Ingrediente

Pentru blat:
250g faina Fibrepan
100g zahar
125g unt
1ou mare
1 plic praf de copt
vanilie dupa gust

Pentru crema:
LEMONCREM FARMO fara gluten 125g
apa 85ml
1 ou